BOYA BADANA NEDİR?
Boya badana nedir sorusunu cevaplayabilmemiz için öncelikle boya nedir ve badana nedir sorularını cevaplayalım.
BOYA NEDİR?
Boya, eşyalara ve cisimlere renk vermek ve dış etkilere karşı koruma amacıyla sürülen kimyasal maddelerin karıştırılmasıyla elde edilen maddeye boya denir.
BADANA NEDİR?
Duvar boyamak için boyanın içine su ya da solvent ilave edilerek boyama işine badana denir. Badana kelimesi Fransızca badigeonne kelimesinden gelir.
Ev ya da iş yerlerimizde renk değiştirme ya da eskiyen boyanın yenilenmesi amacıyla satın aldığımız boyanın su ve solvent ile karıştırılıp inceltilmesiyle birlikte, rulo veya fırça vasıtasıyla duvara sürme işlemine boya badana denir.
HATAY BOYA BADANA FİYATLARI NEDİR?
Boya badana fiyatlarının belirlenmesi için bazı faktörlerin belirlenmesi gerekir. Bunlar boya yapılacak evin metrekaresi, eşyalı eşyasız olmaması bilgilerinin olması gerekir. MB Dekor daire boyama fiyat için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ücretsiz keşif hizmetimizden yararlanarak gerçekçi fiyatı bizden alabilirsiniz. Güncel indirim ve kampanyalarımızdan faydalanmak için bizimle iletişime geçmelisiniz.
BOYA BADANA NASIL YAPILIR?
Ev ya da iş yerinizde boya badana yaptırmayı planlıyorsanız, boya badananın nasıl yapılması gerektiğini de bilmeniz gerekir. Bunun için evinizi boyamadan önce bilmeniz gerekenler yazımızı okumanızda fada vardır. Daha sonra da eviniz için boya rengini nasıl seçmelisiniz yazımız sizin için faydalı olacaktır. Kullanmayı düşündüğünüz boya türü içinde Boya Badana Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken En Son Boya Teknolojileri Nelerdir yazımız ile de boya çeşidine karar vermelisiniz. Şimdi de sırada boya badanayı kimin yapması gerektiğine ilişkin hazırladığımız Profesyonel Boya Ustası Ve Kaliteli Boya İle Evlerde Neler Değişir yazımız ile de boyacı ustası kararı vermelisiniz.
Bu yazılarımızı okuduktan sonra kısaca sizlere boya badana nasıl yapılır ın cevabını verelim.
Kaliteli ve Sorunsuz Boya Badana Nasıl Yapılır?
Evinizde hangi odada hangi renk boya ve boyanın türüne karar vermelisiniz.
Boya badana yapacak ustayı doğru bir şekilde seçmelisiniz.
Anlaştığınız boyacı ustası ya da profesyonel boya badana firması ile sözleşme imzalamalısınız. Sözleşmede anlaştığınız boya badana bedeli, başlama ve bitirme tarihleri muhakkak olmalıdır. Kullanılacak olan boya markası da bu sözleşmede yer almalıdır.
Boya badana yapacak olan usta ya da profesyonel firma evinizde keşif yapmalıdır. gerekli tüm ihtiyaçları belirlemelidir.
Sözleştiğiniz tarihte evinize gelen ustalar öncelikle eşyalarınızı boya yapmaya mani olmayacak şekilde toplamlıdır. daha sonra üzerine koruma naylonu sermelidir. Bu sayede fırça ya da rulodan gelecek olan boyaların zararlarını eşyalarınızdan korumuş olursunuz.
Daha sonra zeminleri korum naylonu ile örtmelidirler.
Süpürgelik kenarlarına kağıt bant ile naylon yapıştırılmalıdır.
Boyaya başlamadan önce duvarlardaki çatlaklar doldurulmalıdır. Kalkan eski boyalar yine spatula vasıtasıyla kaldırılmalı ve macun vasıtasıyla bu alanlar düzeltilmelidir.
Tavan ve duvarlardaki tamirat işleri bitince astar boyanın duvarlara uygulanmasına geçilmelidir. Astar boya kuruduktan sonra seçtiğiniz boya iki kat halinde rulo ve fırçalar vasıtasıyla tavan ve duvara sürülmelidir.
Tüm evdeki boya badana işi tamamlanınca, eşyalarınızın ve yerlere serilen koruma naylonları kaldırılmalı, temizlik tamamlanarak ev sahibine teslim edilmelidir.